Meskó Balázs jógaoktató

1974. december 30-án születtem Budapesten. Fiatalon a versenysport közelébe kerültem, választott sportágam a Magyarországon nagy hagyományokkal rendelkező kajak volt. Jógával kapcsolatos élményeim is erre az időszakra nyúlnak vissza. Ekkor kaptam édesapámtól a “Sport és Jóga” című könyvet 1938-as kiadásban. Írója Selva Raja Yesudian. Mindenkinek ajánlom, ez egy jó könyv az első lépésekhez.

2007-ben kezdtem el komolyabban jógázni, kezdetben csak egymagam, elővéve a „régi” könyveket. Hamar rájöttem, hogy a gyorsabb fejlődéshez közösségbe kell menjek. Ekkor találtam rá a Mandala Jógastúdió által szervezett Fitness-Edző és Wellness Jógaoktatói Tanfolyamra. Kezdetben csak a mozgás öröme és egy távoli jövőkép vezetett.

Jógával kapcsolatos első lépéseim óta magával ragadott a Jóga filozófiája, tudatossága. Hatalmába kerített ez a rendszer, tetszik a visszavonulás, a befelé való keresés. Megértettem, hogy a létezéssel kapcsolatos kérdéseket kifelé a napi hajtásban nehezen találom meg. Ehhez el kell csendesedni, befelé kell fordulni, csak így ismerhetem meg magam, a világot körülöttem, (a Világomat ) és remélhetek fontos kérdésekre válaszokat.

Rendszeresen jógázom reggelente, illetve az általam tartott jóga órákon is. Igen, én első sorban nem “csak” instruálok, hanem veletek csinálom a gyakorlatokat. A rendszeres gyakorlás által mindennapjaim kiegyensúlyozottabbakká váltak, ez jó nekem és a körülöttem lévő embertársaimnak. Téged is a napi gyakorlásra bátorítalak, legyen a jóga az életed része!

Várlak óráimon.
Namasté,
Balázs

Vélemény, hozzászólás?