Visszajelzések / Megítélésem a Páciensek Körében

Legtöbben más ajánlására jönnek, legyen az ismerős vagy orvos, vagy Dévény terapeuta vagy TSMT-s kolléga. Kórházból is szoktak küldeni, sokszor olyanok, akiket személyesen nem ismerek. Jönnek az országon kívülről is. Szlovákiából, Ausztriából, Brüsszelből, Londonból stb…persze első sorban Magyar anyanyelvűek jönnek. Szükség szerint angolul vagy németül beszélők sem jelentenek akadályt. Minden ajánlást köszönök, minden páciens lehetőségeiből a maximumot igyekszem kihozni.

Javaslom mindenki a saját maga tapasztalatát gyűjtse össze, beszéljen mással, itt én azt írom le, amiket hallok, amiket kapok vissza.

Ezek a leggyakoribb visszajelzések:

 • Profi
 • Jól bánik a gyermekekkel, ha a gyermek nem akarja, de a szülő igen, akkor is meg tudja csinálni
 • Sokat kell várni (nagy a várólista) és a piacon van olcsóbb is, de megéri kivárni mert értékes amit kapunk
 • Nagyon sürgős esetekre, első sorban csecsemők és kisgyermekek esetében van SOS időpont (első sorban azoknak, akik először jönnek és bajban vannak, felnőttnek ritkán ajánlom fel ezt a lehetőséget. Felnőtt, ha már volt, ismerős és hirtelen van bajban, akkor szoktam adni belőle)
 • Nem kell sokszor jönni, hamar van változás, máshol már nagyon sokat voltunk és még mindig kell menni
 • Amikor nagyobb gond van a gyerekkel inkább ide jövünk (olyan szülő aki már sok helyen járt és évente 1x eljön családosan)
 • Amik fel vannak sorolva tünetként a honlapon, azok mind valós összefüggések, nem tudom hogy, de működik
 • Itt voltunk és a gyerek el kezdett járni / elmúlt az éjszakai bepisilés / figyelmesebb a gyermek jobban hall / kiderült a gyerek nem is allergiás / jobban tud figyelni az órán…. stb, stb.,,
 • Itt voltam és elmúlt a migrénem / fülcsengésem / szédülésem
 • Nem hiszem el, hogy nem fáj a térdem, le tudok guggolni. 1,5 éve járok mindenhová, volt feltöltés is a térdemben. Hogy lehet, hogy elköltöttem 1,5 millió forintot, itt meg egy alkalomból jó lett? (ez nem azt jelenti, hogy mindenkire igaz,  de ilyen is van..)
 • Felnőttek sokszor 1 alkalomból megvannak, ha mozgásszervi probléma a gyökér ok (belszervi, neurológiai problémák, anatómiai problémák általában több alkalmasak – ezekről mindig tájékoztatok a második alkalommal és ilyen esetben kedvezmények is vannak)
 • csoda történt (ez nem igaz, biomechanikai összefüggések vannak, a történések megmagyarázhatók, erre törekszem is, de a kezelés alatt érthető módon teljes összefüggésrendszert nem tudok átadni, ezt ne várja senki, hiszen amiket évekig tanultam nem adható át maximum egy órában) 
 • férjem agyvérzést kapott, klinikai halál állapotában is volt, a légzése is leállt. A rehabilitáció során voltunk Balázsnál, fejlődése / felépülése akkor indult be látványosan, miután voltunk oszteoterápiás kezelésen

Fordult elő a 7 év alatt hogy negatív visszajelzést kaptam. 4 ilyen alkalom volt. Vagy azért, mert nem volt változás (mondtam nem tudok csodát tenni), vagy azért mert a páciens problémája visszaállt, mert semmin nem változtatott. (krónikus problémák életmód problémák). Ebből a 4 darabból, amire emlékszem 3 bele fért a rendszerbe és más /nem értés/ volt a negatívnak minősített változás oka. Igazából ami történt az sem volt negatív, csak a szülő ahelyett, hogy írt volna és kérdezett volna inkább ítélt. Ha pl. a gyermek kapargatja a fejét kezelés után vagy váladékozik, az értelmezhető reakció és homeopátiával, inhalálással lehet / kell segíteni. Itt most nem akarom bő lére ereszteni, egy a lényeg: ha van tapasztalás és nem fért bele, hogy elmondjam a kezelés alatt kérdezzenek, tovább segítek. Ezért adok névjegykártyát az első kezelés után e-mail címmel. Ha a változás arra mutat, hogy másfelé kell tovább keresni, abban is segítek, a lényeg, ha pozitív a közeledés, pozitívan fordulok én is mindenkihez, ilyen az alap beállításom.

Javaslom a honlapom teljes végig böngészését, hogy elvárásaik reálisak legyenek és megismerjék a rendszer lehetőségeit. Az oszteoterápia sem jó mindenre…