Jóga

apa_kicsi1 joga3 apa_kicsi jóga2 joga1 joga4

Gerincjóga

Gerincjóga egy sajátos mozgásformát követ, kapcsolatot teremt a modern, nyugati világ mozgáskultúrája és a keleti hagyományos (jóga) mozgásformák között. A jóga segítségével egészséges testtudatot élhet át a gyakorló, saját örömérzete mellett megfelelő izomerő egyensúlyra tesz szert és testét jó kondícionális állapotba hozza. Gerincjógázó célja az egészség holisztikus átélése egészséges, korlátoktól mentes “testszabadság” megvalósítása.

A jóga óra jellegzetessége a sok átmozgatás, nyújtás, ászanák, relaxáció és az óra rövid üléssel, esetleg ohm-ozással zárul. Haladó jóga óra komolyabb nyújtásokban, ászanákban érhető tetten.

        *

Hatha Jóga

A legjobb dolog, amit magadért tehetsz, hogy megelőzz fizikai problémákat és a mentális stabilitásod megteremtsd. Jógázás folyamán a fizikai erőnlét és az egészség az ajándék, amivel a teremtő megajándékozza a gyakorlót. A gyakorlás fő fókuszában a figyelem irányítása, az elme lecsendesítése, a valóság mélyebb megtapasztalása áll. A jóga gyakorló hosszútávon evidens tudást szerez a meg nem fogalmazhatóról, a leírhatatlanról. Jóga eszköztárának minden lehetőségét használjuk az órákon, a jelenlevők felkészültségéhez igazodva. Hatha jóga az alap. Ászanák, prána-jáma, bandha, koncentráció, pratjahara, aktív meditáció és klasszikus mediációs gyakorlatokat használunk. Lehet kívánni, az órát Te is alakítod.