Táplálkozás – Egészség

Milyen legyen a helyes táplálkozás?

Változatosság és élvezhetőség mellett legyen éltető, egészséges, tápláló. Végig gondolta valaha, hogy ez lehetséges? Ha lehetséges lenne, kellenének táplálék kiegészítők, gyógyszerek? Hogyan alakulna a gyógyszer business, ha lehetséges lenne? Mit diktálna az Ön érdeke és mit diktál a tőke érdeke? Önön kívül valaki is érdekelt abban, hogy egészséges legyen? Érdekelt valaki az oki terápiában? Esetleg jobb a rendszernek, ha a betegségével hosszú távon együtt él és folyamatosan költenie kell rá? Hogyan termel Ön több GDP-t, ha egészséges, vagy ha nem az?

Kérdések, válaszolja meg magának…

Sok szempontot lehetne írni, sok  okosságot, hogyan táplálkozzon valaki helyesen. Nos ez is részben egyéni, függ a terheléstől, ülő, álló, vagy fizikai munkát végez-e, sportol-e vagy sem, úgyhogy ebbe egy rövid írás keretein belül nem megyek bele. Keressen szakembert!

Egy szempontot írok:

LEGYEN TISZTA ÉS TÁPLÁLÓ, LEGYEN ADALÉKOKTÓL ÉS MÉRGEKTŐL MENTES!

Az oldalamon böngészve látja, hogy én az orvoslás egy pici, elfeledett de hatékony részével foglalkozom, melynek logikus biomechanikai alapjai vannak. Feltételezve, hogy ezen a területen minden rendbe lett már téve (ez az első lépés), és a panaszok továbbra is fenn állnak, tovább kell lépni a gondolkozásban és fókuszálni kell a belszervekre és a pszichés feszültségekre is.

Én magam nem vagyok táplálkozás szakértő, engem az élet (gyermekeim révén) kényszerített rá arra, hogy háztáji gazdaságot tartsunk fenn és tápláljuk tisztán a gyerekeket ezzel kikezelve a nyitott bél szindrómát és elkerülve az autizmus bélyegét és zsákutcáját. Aki nem csinálta fogalma sincs mekkora munka és áldozat ez, mennyi lemondással és tanulással jár. Olyan dolgokat kell megtanulni, amit iskolában nem tanítanak.

Ismeretes, hogy a belszervek, ezen belül is a vékonybél-vastagbél határa az immunrendszer központja.

Ma nagyon sok betegség van, ami a bélrendszer gyulladására vezethető vissza. A gyulladások sokáig nem fájnak, nem érzi, ezért nem kerül a fókuszba, hogy tenni kéne valamit. Gyulladások okozta betegségek például az autoimmun betegségek egy része, de ilyen az endometriózis, a sokizületi gyulladás, a magas koleszterin szint, a vastagbél gyulladás stb. Ha a bélrendszert kezeljük, az oki terápiának nevezhető? Az előbb felsorolt betegségeket a bélrendszer okozza, de mi okozza a gyulladást? Nem a gyulladást okozó faktorokat kéne megszüntetni és akkor az egész lánc ki sem alakulna? Ön képesnek érzi magát arra, hogy életmódot váltson, részese legyen saját gyógyulásának és tegyen azért hogy ne legyenek gyulladásai? Vagy kényelmesebb gyógyszert szedni és látszat jól lenni?

Mi manapság a táplálék láncban a legfőbb gyulladást okozó étel? A gabona! Ha nem tud tisztát szerezni (nem kezelték gombaölővel, ha nem mentese vegyi anyagoktól), akkor inkább ne fogyassza! Legyen ez az első lépés.

Mi a legfőbb gyulladást okozó faktor? A vegyi anyagok melyek a feldolgozott kész ételekben, azok előállítása során kerültek bele. Tartósító szerek, stabilizátorok, ízfokozók stb..

Ha saját sorsát és először is a saját táplálék láncát picit, majd részben, avagy még nagyobb részben saját kézbe akarja venni, gazdálkodjon. Dr. Papp Lajos professzor mondja, hogy a legjobb bor a saját bor! Ez igaz minden másra is, igaz a zöldségre, gyümölcsre, húsra, sajtra és még sok minden másra. Ezek előállítása és elkészítése megtanulható. Finom-e a tiszta táplálék? Az elején szokni kell, mert az ízfokozók hiánya miatt kezdetben úgy érezheti nem. Idővel aztán megfordul, elkezdi élvezni a valós ízeket és amikor elmegy étterembe vesz valahol egy sajtburgert beleharap, ízlik az első falat, a harmadik után pedig eldobja azt az ételnek nem nevezhető ízfokozott gumi valamit… Az ilyen elcsábulás néhányszor még előfordul az emlékek miatt…aztán majd észre veszi, hogy évek telnek el és nem volt étteremben…és nem hiányzott.

A fent leírtak lehet vonzzák Önt, de lehet elfordul, nem akar a valósággal szembe nézni. Nincs rá ideje, nincs rá energiája (megjegyzem majd lesz…, ugyanúgy, mint aki bejön hozzám valamilyen mozgásszervi fájdalommal és új esélyt kap, mert elmúlik a kezelés(ek) után a panasz. Van egy mondás: Ha nem gyötröd a tested, majd az fog gyötörni téged! Átvitt értelemben ez itt is igaz – csak akkor változik bármi is, ha tesz érte). Ha bátor, tettre kész, tenni akar magáért, keresse olyanok társaságát, lépjen olyan emberekkel kapcsolatba, akiktől tud tanulni. A feleségem, Meskóné László Anita nagy tapasztalatokra tett szert a fentiekben, sőt azt is tudja milyen nehéz a már tiszta alapokból finom ételeket készíteni. Hosszú évek alatt nagyon jó recepteket rakott össze magának és azáltal nekünk a családnak. Autoimmun protokoll szerinti étkezésből eljutottunk a normál étkezésig gyermekeinkkel. Ma már mindent ehetnek, egy feltétellel: LEGYEN TISZTA, LEGYEN ADALÉKOKTÓL ÉS KÁROS ANYAGOKTÓL MENTES! Ebből nem lehet engedni, mert vissza eshetnek. Teljes kényelem sosem lesz. Egy orvos kolléga mondta nekem a problémáink elején, hogy százból egy család vállalja ezt az életet. Ha vállaljuk, a gyerekek jól lesznek, boldog, teljes életük lesz, ha nem vállaljuk megérti azt is, mert a nehezebb utat választani ma nem szokás…. Ha akarjuk írhat fel antihisztamin tablettát… Nem akartuk…Jó és igaz orvoshoz kerültünk!

Szóval ha Ön is érintett a mi sorsunkban, akárhogyan is de hasonló helyzetben találta magát, mint a fent leírtak, forduljon bátran Anitához, cseréljenek tapasztalatot, kérjen segítséget! Elérhetősége, fogadó órái a honlapon fent lesznek, amint a konzultációkra lehetőség nyílik. Terveink szerint 2021 őszétől készen állunk arra, hogy tapasztalatainkat megosszuk. Keresse Anitát!

Namasté, Balázs