Kezelési idő

Itt csak Meskó Balázs oszteoterápiás kezelésével kapcsolatos tudnivalók kerülnek leírásra:

  • Csecsemő kezelése (-12 hónapos korig) – 20-30 perc
  • Gyermek kezelése (1- 14 éves korig) – 30-40 perc
  • Felnőtt kezelése (14 éves kor felett)  – 50-60 perc

A kezelés pontos időtartama függ a test általános állapotától, a páciens ellazulni képes hozzáállásától és a foglalt időtől (maximum addig tud a kezelés tartani, utána a következő páciens érkezik)

A kezelés sikeressége nincs egyenes arányban a kezelés idejével, azaz ugyanaz a probléma egy személynél X ideig tart, másik személynél Y ideig.

A kezelési időtartamok tájékoztató jellegűek, sok éves tapasztalás alapján kerültek kialakításra azzal a céllal, hogy minél kevesebbszer kelljen találkozni.

Gyermekeknek általánosságban kétszer kell ellátogatniuk sikeres terápiához, felnőtteknél mozgás szervi problémák esetén sokszor egy alkalom is elég. Ha a probléma belszervi, pszichés vagy nehezen konkretizálható (pl. fülzúgás, fejfájás stb.) jellemzően több kezelésre van szükség.

Gyerekeket évente egyszer akkor is érdemes megmutatni, ha a szülő nem talál semmi problémát. Megelőző jelleggel van értelme a gyermeket megmutatni, amíg a szervezet növekszik! Ez lányoknál menstruáció + 2 év, fiúknál kb. 18 – 21 éves kor. Felnőtteket úgy szoktam elengedni, ha a kezelés végére minden panasz elmúlik, hogy akkor jöjjön ha újra van panasza, addig nem kell jönni. Az esetek döntő többségében segítek abban is, hogyan tudja megtartani az elért állapotot, a panaszmentességet (ezt kevesen veszik komolyan, mert az életkörülményeken, a szokásokon nehezen változtat bárki is). Akik ezt megfogadják nem vagy csak évek múlva látogatnak el ismét.

Nagyon ritka, ha valakinek három alkalomnál többször kell ellátogatnia. Akik komolyan veszik a házi feladatokat (nem túl sok), azok két kezelés között általában “nem állnak vissza”, ezért a második alkalommal tovább lehet lépni, nem kell azzal foglalkozni ami már rendezésre került – és a probléma okaként ezért már kizárható (ha a panaszban nincs változás).

Kérem senki se várja, hogy csodát tegyek. Sokan úgy mennek ki, hogy csodát élnek meg. Nem vagyok varázsló, ha valakinél az első alkalom után nem múlik el, vagy vissza jön a panasz,  akkor vagy nem végezte el a feladat reá eső részét, vagy még nem találtuk meg a probléma okát. Néha el kell fogadni, hogy mindkettőnk igyekezete ellenére kell a második, vagy nagyon ritkán a harmadik alkalom.

Még egy megjegyzés: Akik sikeresen tudnak panaszkodni és jól le tudják írni a problémát, azok előnyben vannak! Ugyanis azon kívül, amit a test mutat, nagyon sok információt rejt a probléma minél részletesebb leírása. Panaszkodni, a kikérdezés során van lehetőség. Ez első sorban a felnőttekre igaz. Mikre gondolok? Pl: zsibbad, bizsereg, hangyászik, kisugárzik, nincs benne erő, vonalban éget, bizonytalan, mintha harisnya venné körül a karom, pontban szúr, napközben romlik, napközben javul, minden mozgásirányban fáj, csak bizonyos mozgások irányában fáj, ezt meg azt csináltam a fájdalom előtti néhány napokon, légzésre változik, nevetéskor jelentkezik, csukláskor jelentkezik stb. Nos ezek mind-mind nagy segítség a hatékonyságban. Arra a kérdésre, hogy hogyan fáj, ha csak azt válaszolják hogy “nagyon”, az nem sokat segít. Ez esetben egy fontos információs csatorna kiesik és a tapasztalatom marad illetve az, amit a test mutat. Gyerekek esetében általában ez a két dolog elég, ott többlet információt ad, ha a szülő emlékszik a gyermek mozgásfejlődésére, illetve tud az ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszolni.

Eredményes gyógyulást kívánok, ne feledje a test intelligens, mi (Ön és én) a gyógyulás lehetőségét adjuk, gyógyulni a test gyógyul (test öngyógyító folyamatai révén), gyógyítani Isten gyógyít!

Üdvözlettel, Namasté, Balázs