Betegség katalógus

Készítettünk Nektek egy útmutatót! :)

Ez arra szolgál, hogy az akadémiai orvoslás diagnózisai, zárójelentései miként értelmezhetők különböző modellekben, különböző megközelítésekben. Sokszor egy kilátástalannak tűnő állapot más szemüvegen keresztül mégsem az.

Kicsit megvilágítva miről is van itt szó: Egy radiológia kopás (arthrosis) a képalkotó elájárások eredménye. Ez a megállapítás az esetek döntő többségében a panasztól független és egy ilyen diagnózisra alapozott műtéti korrekció sokszor sikertelen. Ennek az az oka, hogy nem a kopás okozta a fájdalmat. Ha arra gondolunk, hogy a röntgen eljárás kb. a test 10%-át teszik vizuálissá, a többiről semmit sem mond, akkor nincs is min csodálkozni. Sok diagnózis alátámasztható vagy cáfolható tesztekkel, de ezeket a teszteket legtöbbször nem végzik el, hanem csak a képre hivatkoznak, a képet akarják meggyógyítani. Mi a pácienssel, a panasszal foglalkozunk, akik hozzánk jönnek, azoknak a gyógyulásba vetett törekvése és változtatni akarása nagyobb, mint egy “ezzel együtt kell élnie az élete hátralévő részében” diagnózis elfogadása. Persze nem lenne korrekt azt állítani, hogy a képalkotó eljárások alapján hozott diagnózis nem lehet a panasz oka, de lehet. Ilyen esetben a lehetőségeink kevesebbek természetesen, csakhogy a mi gyakorlati tapasztalatunk azt mutatja, hogy az esetek döntő többségében véglegesnek hitt állapot mégsem változtathatatlan.

Szóval az alábbi linkre kattintva kaphattok ízelítőt különböző panaszok megoldására, fájdalom mentessé tételére. Ezekre, mint lehetőségekre  kell tekinteni.

Betegseg Katalogus

További kérdésekkel vagy bejelentkezési szándékkal keress minket bátran.