Mágnestér

magnetotherapy-e

magnetotherapy-cmagnetotherapy-b

“A MAGNETOTHERAPY több mint 30 éves múltra tekint vissza , amely egy bevizsgált és orvostechnikai berendezésként tanúsított. Ez magában foglalja a hatékonysági bizonyítékokat és kockázat elemzéseket, és garantálja, hogy a sugárzott energiamennyiség következtében nem okozható semmilyen káros vagy mellékhatás az emberi szervezetben. Ezért neveztük „környezetbarát és, mellékhatás mentes” terápiának.”

Tipikus gyermekbetegségek, amik nagyon jó eredménnyel kezelhetők pulzáló mágnestérrel:

 • Melléküreg gyulladás (arc-, homloküreg)       r_2017-01-31_beteg_gyerek_w680_h300
 • Hörghurut
 • Heveny mandulagyulladás
 • Fülgyulladás
 • Tüdőgyulladás
 • Tüdőasztma
 • Migréns fejfájás
 • Felfázás, vese-medence gyulladás
 • Gyomorpanaszokfulnagy
 • Inszallag és izomzúzódások
 • Törések (felgyorsítja a csontforradás és csontképződés folyamatát)
 • Fertőző betegségek utáni gyengeség

Minden esetben konzultáljon orvosával.

Mágnesterápia biológiai hatásai:

“A föld mágneses tere  az élővilág állandó kísérője volt, annak kialakulásában és napjainkban is mindenütt jelen van. Néhány évvel ezelőtt bizonyították be, hogy a földi mágneses tér változása az evolúció szükségszerű velejárója. Már régen sejtették, hogy a mágneses tér hatást gyakorol a biológiai rendszerekre, de annak gyógyító tulajdonsága csak az elmúlt évtizedekben vált ismertté. Kiderült, hogy nem elsősorban a statikus mágneses tér, hanem annak állandó változása fontos és alkalmas az emberi és állati organizmusok gyógyítására. A mágneses tér az egész élő szervezeten szinte akadálytalanul hatol át , és a sejteken belüli ionforgalmat befolyásolja az indukált elektromos tér eredményeként. A mágneses tér  nem melegíti fel a szöveteket, veszteség és mellékhatás nélkül áthalad az organizmus minden részén, még a csontokon is. Mivel felmelegedést (ún. roncsoló hő) nem okoz, ezért alkalmazható fém és műanyag implantátumok esetén is. A gyógyító hatás elsősorban a frekvenciától (meredekség) függ, de az indukció és a kezelési idő megválasztása is nagyon fontos. A  MAGNETOTHERAPY mágnesterápia  fizikai és kémiai (biológiai) változásokat hoz létre a sejtekben. Végül a sejtek szintjén magnetotherapy-1jelentkező hatás kettős, mágneses és elektromos  formában jelentkezik. A MAGNETOTHERAPY típusú készülék  kétlépcsős indukciócsomag létrehozásával biztosítja a nagyobb hatékonyságú kettős vezérlő hatást. Ennek következménye, hogy a sejtmembrán áteresztőképessége megnő, a sejtfal és a sejt belseje között ionvándorlás indul meg, a Na és K+ionok kicserélődnek és ezáltal a potenciálkülönbségek kiegyenlítődnek. Javul a sejtek oxigénellátottsága, növekszik a fermentációs aktivitás is. A kapillárisok kitágulnak, és a vérerek átbocsátóképessége nő, ebből adódik a szövetek felmelegedése, ami elsősorban a beteg területen érzékelhető. Ez utóbbi termográfiás vizsgálattal is kimutatható. A betegségek egy részét a szövetek oxigénhiánya váltja ki . Így a keringési elégtelenségek, szklerotikus elváltozások, továbbá a máj és a vese lecsökkent detoxikáló képessége ugyancsak az oxigénellátottság függvényei. Napjainkban az oxigénhiány nemcsak az öregedő szervezetekre jellemző, a mozgásszegény állapotok, a különböző stresszhatások, és a környezetszennyezés a fiatalabb szervezetekben is oxigén hiányállapotot teremtenek. A MAGNETOTHERAPY mágnesterápia típusú készülék által előállított  komplex pulzáló mágneses térnek további következménye, hogy a perifériás mozgató idegek ingervezetése reaktiválható. Ennek egyik következménye a szklerózis multiplexben szenvedők bizonyos tüneteinek rövidebb-hosszabb ideig történő javulása is. Az ionvándorlás felgyorsulása miatt csökken az ödémakészség, a salakanyagok gyorsabban választódnak ki, a gyulladásos folyamat és a vele járó fájdalom is csökken. A felszívódás fokozódása és a regeneráció gyorsulása a csontok kalluszképződését is serkenti.” (Dip. Eng. Boros István)

“Az emberi szervezet sejtekből épül fel. Sejt membrán potenciálnak (Trans Membrane Potencial, TMP) nevezik a sejtmembrán belső és külső része közti feszültségkülönbséget milivoltban (mV) számolva. Az egészséges sejt membránjának potenciálja a környezethez képest -50 és -90 mV. A mínusz előjel arra utal, hogy a membrán belső oldalán negatív töltéstöbblet van. A fiatal, egészséges szervezetben ez az érték 90 mV, a kor előrehaladtával, esetleg a szervezet megbetegedésekor ez az érték csökken. Egy 70 év feltetti embernél az 50 mV normálisnak számít, de az érték nem csak a kortól, hanem nagymértékben az életmódtól, genetikai adottságoktól is függ.  Potenciálkülönbség minden élő sejtben kialakul a membrán külső és belső oldala között, és csak a sejt pusztulásakor szűnik meg. Amennyiben a potenciál 40 mV alá esik, egyértelműen beteg a szervezet.” (Gyüling&Boros)