Gyermek Komplex (4-14 éves korig)

Aki szeretné és közvetlenül fordul hozzám, Meskó Balázshoz, – azaz nem orvos vagy más szakterületen dolgozó kolléga irányította hozzám – kérheti gyermeke komplex kivizsgálását és oszteoterápiás kezelését. Ez esetben is általában két látogatással célszerű számolni (a második látogatás azonban jellemzően ellenőrzés és koponya kezelés, a kevesebb idő igény miatt alacsonyabb tarifával). A vizsgálat részletessége, dokumentálása és visszaellenőrzése jóval részletesebb, mint egy tisztán oszteoterápiás kezelés esetén.

Az első alkalommal (60 perces időtartammal kell számolni) csinálunk egy statikai állapotfelmérést raszter fal előtt, statikai mérővonalak bejelölésével és azokat fényképpel dokumentáljuk. Második lépésként a gyermek GOH hallásvizsgálatát, azaz a beszédértését vizsgáljuk ki. Ezzel a módszerrel az inputproblémák kiszűrhetők. (A gyermekek többségénél nem az idegi halláskárosodás a jellemző, hanem a fejbe és / vagy hallójáratba érkező rezgés nem a megfelelő idegi jeleket hozza létre és ezért mind a figyelemben mind a beszédben probléma figyelhető meg.) Harmadik lépésként a fej üregrendszerének ultrahangos kivizsgálása történik meg. A fentiek után a gyermek statikája kerül rendezésre az oszteoterápia eszköztárával. Itt most a biomechanikai rendezés széleskörű idegrendszeri kapcsolatait nem részletezem. A kezelés végén a statikai állapot és mérővonalak dokumentálásra kerülnek, hogy követni lehessen mi változott.

A második látogatáskor az első alkalom eredményeit ellenőrizzük újra. Itt első lépésként az oszteoterápiás rendezés ellenőrzésére kerül sor és esetleges visszarendeződés vagy újra elállítódás esetén a test biomechanikája kerül rendezésre. A továbbiakban kerül dokumentálásra a statikai állapot raszter fal előtt, a funkcionális hallásvizsgálat és a koponya üregrendszeri telítettségének visszaellenőrzése.

Két alkalom után általában a gyermek normál, veleszületett képességeinek maximumát kihozni képes állapotba kerül. Ha ez nem így van és más irányban kell keresni (pl. funkcionális látásvizsgálat, táplálkozás, idegrendszer fejlesztés szükségessége, homeopátia stb.) tovább segítem a szülőt, hogy megfelelő szakemberhez kerüljenek, míg nem a 100%-os állapotot elérik gyermekükkel.