Jelentősebb Képesítéseim / Okleveleim

Oszteotárápia alapképzés – Integrált Manuális Oszteoterápia: 

Oszteuterapeuta

Oszteoterápiás továbbképzéseim: (kisállat gyógyászatot nem gyakorlom, azzal ne keressenek, csak a saját háziállataimat kezelem :) )

Vákuum Terápiás szakképzés Oszteoterápiás Kisállatgyógyászat Visceralis továbbképzés_oszteoterápia Oszteoterápiás Gyermek Orthopédia

Masszőr és Jógaoktatói végzettségeim:

IMG-3511 Hatha Jóga oktató Gerincjóga oktató Wellness Jóga Oktató

Sportedzői képzettségem fitness vonalon:

Fitness Edző

Fascia Disztorzós Modell szerinti képesítésem, Európában akkreditált:

FDMTerapeuta

Baba FDM (alapképzés megfejelése csecsemők vonatkozásában):

Baba FDM

Yumeiho Terapeuta végzettségem: (ritkán használom, oszteoterápiás alapvégzettségem óta)

Yumeiho Terapeuta

Coach szakképesítésem:

E és Évezetési Coaching Budiness és M Coaching

Vannak további, – kevésbé jelentős – végzettséget igazoló dokumentumaim ebben a szakmában, és sok egyéb, felső vezetői múltam tekintetében is – igaz azok, a manuális terápiák vonatkozásában nem jelentenek semmit sem, ezért ide nem töltöm fel. Viszont menedzser múltamnak köszönhetően a magyar nyelven kívül németül és angolul kommunikálok, pácienseimet idegen nyelven is tudom (szokott is kelleni) fogadni és lehetőségem van nemzetközi szakirodalmat / tankönyveket úgy tanulmányozni, ahogy az keveseknek adatik meg.

Munkámat hivatalosan, mint masszőr végzem (frissítő masszázs). Önök egy, a manuális terápiák területén gondolkodni képes túlképzett masszőr, multi környezetben helytállt volt felső vezető sorait olvassák.

A megszerzett tudásnak és ismereteknek valódi köre, a fentiekben láthatók és sok év lelkes tanulásának az eredménye hol itthon, hol külföldön. A tevékenység végzéséhez ezen keretek között nincs szükség ÁNTSZ és Önkormányzati engedélyre. Idézet a masszőrök egyesületétől: “Nem a végzettséged megléte szabályozza az adózással / számlaadással kapcsolatos tevékenységed, hanem csakis a bejelentett tevékenységi kör”. Frissítő masszázst is csinálok természetesen, ahol Ön kívánhat, hogy mi esne jól; ámde sokkal gyakoribb, amikor panasszal jönnek és a kezelés a panaszokra történik. Hosszú évek alatt ez így alakult. Az eszközök tárháza ugyanaz, a megértés mélységében és a lehetőségek kiaknázásában van óriási különbség. Itt fontos azt is megjegyezni, bár ezt máshol is leírom, hogy nem vagyok orvos, orvosi diagnózist nem készítek és nem is készíthetek, erre nem vagyok feljogosítva, viszont diagnózisokat értelmezni tudok, ezért az orvosi papírokat hozzák magukkal, ha engem választanak. Amikor a praxisomban állapotfelmérést végzek a szakma szabályainak megfelelően, akkor az a diagnózist vagy alátámasztja vagy nem, de az orvosi diagnózisnak elsőbbsége van, a páciens meg maga dönt mit kezd magával.

14 éve tanulok folyamatosan és ebbéli szándékom továbbra is megmaradt, mert nincs az az ismeret, amit ne lehetne tovább bővíteni. A szakmával szemben szerénynek, alázatosnak, a mindennapi életben pedig stabilnak és határozottnak kell maradni, tudva a lehetőségeket és a határokat. Tanulok tanfolyamokon, külföldi tankönyvekből, szakmai szervezetek fórumain és a praxisból is. Néhány éve már előadásokra is felkérnek és egyre több, kapcsolódó területeken dolgozó szakember, kér fel konzultációra. Vannak olyan esetek, amik a rendszeren belül megoldhatóak, de nem tanfolyami esetek (pl: 3 éve szenvedő hölgy farokcsonti fájdalommal – csak az nem látta, aki nem akarta. Végbélen keresztül is többször próbálkoztak más praxisokban a hibás helyzet rendezésével, de hiába, operáció is szóba került már. Végül is nem a farokcsontja tartotta fenn a problémát önmagában, az csak a tünetet okozta. Rendezni lehetett és szerencsére kívülről, mind a páciens mind az én örömömre..).  Aki látja és érti a fenti képesítések mélységét és az üzenetet, az tudja vagy érzi, hogy van-e velem dolga (mielőtt bejelentkezne tanulmányozza át a honlapom és döntse el én vagyok-e az, akihez jönni akar). Pacientúrámban sok orvos és egészségügyben dolgozó szakember is megfordult már, sokszor Ők irányítanak hozzám pácienst felmérésre és kezelésre.

Aki tapasztalta, az jellemzően tovább is adja. Kezeléseim nem sablonosak, nem protokollok szerint történik, egyénre szabottan a szakma szabályait betartva dolgozom. Az eredményeket a hozzám ellátogató páciensek igazolják vissza. Mesteremet idézem: “Nem az számít milyen papírod van, az alap, hogy annak lennie kell, hanem az számít, mit tudsz megcsinálni.” Szinte mindenki ajánlásra érkezik.

Okleveleim egy része kredit pontos, ennek ellenére kredit pontok gyűjtögetésével nem foglalkoztam és nem is foglalkozom, nem célom a hivatásom egészségügyi szakdolgozók csoportján belül végezni. Ennek tudatában forduljanak hozzám. Azért ezt az utat járom, mert számomra a gondolkodás szabadsága érték. Fontos, hogy azt tanulhassak, amit akarok, amiben értéket látok, mert sokszor nem ott van az érték és a valódi rendszer szintű tudás, ahol azt hivatalos formában meg lehet kapni. 48 évesen ezt az igazságot az élet különböző területein már többször megtapasztaltam. Sokat és sokfelé lehet tanulni, de rendszer szinten kevesen tudnak gondolkodni. Ezért a képességért,  ezért a rendszerért vagyok hálás a sorsnak, a mesteremnek és minden további tanítómnak.

Képes vagyok több szemüvegen keresztül nézni ugyanazt a jelenséget (I.M.O / FDM / masszőr / többlet-hiány állapotok keleti logikája / ín-izom csatornák rendszere / arab és bizánci iskolák szerinti köpölyözés) kínai orvoslás doktora a mesterem, ezek okán a megoldási lehetőségek tárháza is igen széles. Széleskörű ismeretekre tettem szert a somato-somatikus; somato-visceralis; viscero-somatikus és viscero-visceralis jelenségek és a jelenségek hálójának értelmezése terén.

Szükség szerint nem csak a testtel foglalkozom. Az ember = (test-lélek-elme komplexum) és a (nem tudható, de tapasztalható) egyszerre. Testi tünetet mindhárom terület (test-lélek-elme) gondja okozhat. A testi tünetek értelmezésén és megoldásain túl kompetens vagyok még az elme lecsendesítésének lehetőségei terén is. Ebben 15 év gyakorlatom van. Ha lelki (érzelmi) gondokat látok a tünetek okaként, vagy a testi tünetek a rendszer lehetőségein túlmutatnak (pl bélrendszeri problémák gyanújának széles köre) akkor páciensem tovább segítem megfelelő szakemberhez.

Folyamatosan tanulok, képzem magam. Az oszteoterápia és a jóga nekem életforma lett. Az életvitelem a példa, úgy élek, ahogy mondom. Amikor gyakorlatokat javaslok egy-egy probléma megelőzésére, vagy a panaszmentes állapot fenntartására, akkor tudják, hogy én azokat a gyakorlatokat, melyek az egészségem fenntartásához kellenek, magam is rendszeresen megcsinálom.

Üdvözlettel, Namasté, Balázs