Miért jó a jóga?

Nem kell, hogy higyjél bármiben is, ha jógázni kezdesz. Tejesen elfogadható, ha testi probléma miatt állsz neki gyakorolni. A jóga működik, első sorban a tónusos izmokat dolgoztatja, erősíti, de a belső szerveket és mirigyeket is megmozgatja. Így erőssé és kitartóvá tesz.

A jóga gyakorlatnak számos jótékony hatása van. Segíti az egészség és fittség megőrzését. Növeli az ízületek mozgástartományát, az ízületi mozgékonyságot. Hátfájás, ízületi gyulladások esetén kifejezetten ajánlott bizonyos ászanák végzése.
A jóga a test egészére hat. Számos betegség kockázata csökkenthető ezáltal, többek között mozgásszervi panaszok, szív és érrendszeri megbetegedések.
A jóga “szatvikus” út, behoz középre, testileg is, tudatban is és lecsendesíti az elmét.

Ha teheted minden nap gyakorolj, alakíts ki időt magadra. Heti egy jóga óra nem fog sok változást hozni. Járj legalább kétszer egy héten és gyakorolj otthon. Kitartásodra szükség van.

Bíztatlak, hogy gyakorolj, gyere órára, tegyél saját magadért mert más nem eszik helyetted, más nem mozog helyetted. A testedet Te használod, ha abban valami elállítódik a tüneti kezelésen túl (nyugati orvoslás) a megoldás mindig a Te kezedben marad. Naivitás azt hinni hogy valaki bármit is megoldhat tartósan helyeted.

A jóga egy jó eszköz ahhoz, hogy sorsod saját kezedbe vedd.
Várlak óráimon.
Namasté,
Balázs

Vélemény, hozzászólás?