Rólunk

Az út, a küldetés, a név:

Mátrix szorgos hangyáiként folyamatosan az értékteremtésen dolgoztunk. Idővel egyre erősödött bennünk, hogy mi az értékteremtés!? Biztos az, amit az iskolába belénk neveltek? Az évek múlásával, az élet mindig hozott nekünk valami értékformálót. Így alakult, hogy most már nem a mátrix használ minket, hanem mi használjuk a mátrixot, hogy értéket tudjunk teremteni. Az élet szempontjából fontos értéket.  Fontos számunkra, hogy a testünket ne használjuk idejekorán el. Az, hogy a fájdalom, ne bénítson le minket. Az, hogy amit elfogyasztunk, az táplálja a testünket. Az, hogy az itt és mostban éljünk, és hogy meg tudjuk élni a pillanatokat. NE csak elmenjen mellettünk az ÉLET. Most, hogy kislányunk leszületett hozzánk, még erősebben érezzük, hogy a megélt pillanatok mennyit adnak.

Mit lehet tenni? Nem az élet ellen, hanem az élettel együttműködve kell élni. Régen őseink ezt nagyon jól tudták. Nem kellettek orvosok, akik kémiai vegyi anyagokkal gyógyítottak, hanem az emberek nagy része ismerte a házi gyógymódokat. Voltak emberek, akik a test asszimetriáit tudták helyre állítani. Voltak, akik a testtel, lélekkel dolgoztak. Tudták, hogy ha betegek, akkor annak valami oka van. És nem csak felületi kezelést alkalmaztak. Beszélhetünk keleti kultúráról,  vagy kis hazánk hagyományos gyógymódjairól.

Régen elég volt a faluba menet a növényeket megnézni, abból az “orvos” tudta a faluban uralkodó betegségeket, és a gyógymódot is. Így nem voltak helytelen diagnózisok, helytelen kezelések. Mára már elfelejtettük, hogy az élet a föld mindig gondoskodik rólunk.

A ház, az Élet Háza ezen értékrendszert szeretné vissza hozni. Innen a név, innen a küldetés, innen a ház.

Tudjuk, hogy egyik napról a másikra nem lehet elengedni a Mátrixot. Nem ezt akarjuk közvetíteni. Elég, ha az elején egy hidat képzünk a Mátrix, és az ÉLET között. Ez a híd nyújtson mindenkinek segítséget, hogy a megélt évek boldogságban, egészségben, egységben tudjanak telni a Mátrixban, vagy már a Mátrixon kívül.