Betegség katalógus

Készítettünk Nektek egy útmutatót! :)

Ez arra szolgál, hogy az akadémiai orvoslás diagnózisai, zárójelentései miként értelmezhetők különböző modellekben, különböző megközelítésekben. Sokszor egy kilátástalannak tűnő állapot más szemüvegen keresztül mégsem az.

Kicsit megvilágítva miről is van itt szó: Egy radiológia kopás (arthrosis) a képalkotó elájárások eredménye. Ez a megállapítás az esetek döntő többségében a panasztól független és egy ilyen diagnózisra alapozott műtéti korrekció sokszor sikertelen. Ennek az az oka, hogy nem a kopás okozta a fájdalmat. Ha arra gondolunk, hogy a képalkotó eljárások kb. a test 10%-át teszik vizuálissá, a többiről semmit sem mondanak, akkor nincs is min csodálkozni. Sok diagnózis alátámasztható vagy cáfolható tesztekkel, de ezeket a teszteket legtöbbször nem végzik el, hanem csak a képre hivatkoznak, a képet akarják meggyógyítani. Nálunk ez pont fordítva van. Mi a pácienssel, a panasszal foglalkozunk és nem mi akarunk gyógyítani. Akik hozzánk jönnek, azoknak a gyógyulásba vetett hite nagyobb, mint egy “ezzel együtt kell élnie az élete hátralévő részében” diagnózis.

Szóval az alábbi linkre kattintva kaphattok ízelítőt különböző panaszok megoldására, fájdalom mentességre más megközelítésből, mint amit az akadémiai orvoslás kínál.

Betegseg Katalogus

További kérdésekkel vagy bejelentkezési szándékkal keress minket bátran.